Начало Uncategorized Извънредно! Главният редактор на „Конкурент“ Георги Александров пребил човек
Извънредно! Главният редактор на „Конкурент“ Георги Александров пребил човек

Извънредно! Главният редактор на „Конкурент“ Георги Александров пребил човек

217
0

Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров е пребил човек в редакцията на изданието, научи информационна агенция BulNews.bg. Тежкият инцидент е станал на 12 януари около 13 часа, но за него стана ясно едва вчера, когато за грозния случай разказа пострадалият Йордан Гетов. Мъжът е подал жалба в прокуратурата с вх. №186/16.01.2017 г. срещу побойника и очаква институциите да се стоварят с цялата тежест на закона над вестникаря. Копие от документа се съхранява и в редакцията на медията ни.
На 28 декември миналата година в „Конкурент“ е бил публикуван материал, озаглавен „Читателка сигнализира: Джип препуска край училище“, в който имало неверни твърдения за Йордан Гетов. След като разбрал за статията, човекът отишъл в редакцията на вестника, за да публикува право на отговор. Поискал среща с управителя, но му било казано, че го няма и го завели при главния редактор Георги Александров. Йордан Гетов започнал да му обяснява, че държи павилион със закуски в посоченото училище и има всички разрешителни да зарежда с джипа си храни и напитки. Подчертал, че това става само когато учениците са в час и никога през междучасие. Попитал защо не са се обадили на директорката, за да научат истината, а са побързали да го оклеветят.
Какво било учудването му, когато Георги Александров скочил срещу него с думите, че няма да му предостави право на отговор, тъй като те могат да си пишат каквото искат. Йордан Гетов понечил да си тръгне, но пътьом споменал, че в такъв случай ще заведе дело за клевета, за да защити името си. В този момент главният редактор скочил, хванал го за реверите и блъскайки, го изкарал в коридора. Шашардисаният човек му заявил, че това не може да е медия, след като пишат неверни неща, при което Георги Александров побеснял. Вестникарят се нахвърлил върху него, ударил го в гърдите и силно го бутнал по стълбите на редакцията. Пострадалият станал, събрал разпилените по земята документи, които носел в себе си, и си тръгнал, целият в синини от падането.
Няколко дни след това Йордан Гетов подал жалба в прокуратурата срещу главния редактор на „Конкурент“ Георги Александров, в която настоява да се извърши проверка на хулиганското му поведение. Изрично е помолил и да му бъде гарантирано, че повече няма да пострада от физическа саморазправа от врачанския журналист.
Информационна агенция BulNews.bg ще следи с особен интерес работата по тази жалба на дознателите от районното полицейско управление във Враца, тъй като са публична тайна близките отношения между побойника и шефа Георги Митов. Медията ни счита за свое задължение да уведоми всички браншови организации за хулиганското поведение на Георги Александров.

217

Коментари

коментари

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.