Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Една година след смъртта на Тодор! Убийците му обвинени в непристойни действия
Една година след смъртта на Тодор! Убийците му обвинени в непристойни действия

Една година след смъртта на Тодор! Убийците му обвинени в непристойни действия

263
0

Днес се навършва една година от смъртта на Тодор Йорданов от Враца. На 12 януари 2016 година 18-годишният Тодор почина след свада, прераснала в бой между младежа и двамата братя Десислав и Иван Дамянови.

До трагичния инцидент се стига след забележка и подсвиркване с клаксона от страна на починалия младеж към двамата братя, които се нахвърлили върху него, счупили страничното огледало и му нанесли няколко удара, припомня Бул Нюз. Всичко това става пред очите на ужасената му приятелка Грета. Младежът обаче не останал безучастен и също раздал няколко крошета на братята.

Секунди, след като страстите поутихнали след намесата на очевидци, младежът се строполясал на земята и починал. Въпреки оказаната първа помощ Тодор не успял да стигне жив до спешния център. Младежът буквално издъхна в ръцете на майка си, която пристигнала на мястото на инцидента, след като разбрала за скандала.

След смъртта на Тошко двамата братя бяха обвинени за смъртта му, а прокуратурата квалифицира деянието като убийство по непредпазливост. След серия масови граждански протести, деянието беше преквалифицирано като умишлено убийство по хулигански подбуди.

В хода на разследването обаче петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че на Тодор са били нанесени само леки наранявания и причина за смъртта е наследствено сърдечно заболяване. Безспорно бе доказано и, че момчето е използвало бокс срещу братята. Затова и обвинението за убийство срещу тях бе снето, а делото – препратено към районния съд в града.

Едва година след нелепия инцидент, при който загина 18-годишното момче, във Врачанския районен съд започна делото срещу братята Десислав и Иван Дамянови. Те са обвинени в непристойни действия, извършени с изключителна дързост.

Година по-късно няколко семейства правят равносметка на живота си и проклинат черната дата, в която няколко човешки съдби са разбити на парчета.  Сега близките могат само да си спомнят с мъка за 18-годишния Тодор.

263

Коментари

коментари

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.