Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Подписаха споразумение в помощ на учениците
Подписаха споразумение в помощ на учениците

Подписаха споразумение в помощ на учениците

5
0

Споразумение за сътрудничество подписаха днес кметът на Враца Калин Каменов и изпълнителният директор на „Джуниър Ачийвмънт – България“ Милена Стойчева. Сред целите на партньорството са разширяване обхвата на учебните програми за бизнес обучение в училищата в община Враца и възпитаване на компетентности за бъдеща социална реализация на подрастващите.

В словото си кметът Калин Каменов поздрави екипа на „Джуниър Ачийвмънт – България“ и приветства инициативите, организирани от Фондацията. „Добрите практики дават възможност на младите да се запознаят с реалната работна среда, както в бизнеса, така и в общинската и държавната администрация, и са полезен опит за подрастващите“, заяви кметът Калин Каменов и припомни, че преди по-малко от месец Община Враца се включи в кампанията „Мениджър за един ден“.

„Щастливи сме, че ще сключим това споразумение с Община Враца, макар че нашето сътрудничество е факт от доста години“, заяви Милена Стойчева. „С днешното подписване можем да дадем началото и на някои нови дейности, които са в посока изграждане на една друга култура и поведение в младите. Идеята е посредством няколко програми, да поставим образованието като централна тема за голяма част от общините, с което да се ориентират младите хора, в това че имат възможност за реализация по родните си места“, добави още Стойчева.

На официалната среща по подписване на документа присъстваха също директорите на СУ „Васил Кънчов“ – Димитър Марков, СУ „Козма Тричков“ – Нели Борчева, ПГТР – инж. Румяна Петрова и Кристияна Ценовска – гл. учител по икономика и предприемачество в ПТГ „Н.Й.Вапцаров“.

След сключване на споразумението, Милена Стойчева посети СУ „Васил Кънчов“ във Враца, където сподели опита си в мениджмънта пред ученици от X и XII клас.

5

Коментари

коментари

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.