Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Изверг изнасилвал системно 11-годишната братовчедка на жена си
Изверг изнасилвал системно 11-годишната братовчедка на жена си

Изверг изнасилвал системно 11-годишната братовчедка на жена си

558
0

Скандален случай срещу мъж, системно изнасилвал 11-годишната братовчедка на жена си, стигна отново до съда, научи BulNews.bg. 24-годишният насилник е осъден само за това, че е извършвал полов акт с малолетно момиче, а по обвиненията за използване на сила за постигане на това е бил оправдан.
24-годишният Борислав Трифонов от Берковица живеел със семейството си, което поддържало близки взаимоотношения, в т.ч. родствени, с техните съседи. Към ноември 2013 г. комшийската дъщеря С. Б., била на 11 години. Въпреки това у Трифонов започнали да се оформят сексуални желания и намерения спрямо нея. Той знаел навиците на нейното семейство, както и кога момичето оставало само. Изчаквайки подходящ момент, когато родителите на С.Б. не били в дома си, той я посетил под предлог, че търси баща й и трябва да преинсталира компютъра й. Не след дълго обаче, той се нахвърлил върху нея. Въпреки молбите, плача и съпротивата на малолетното момиче, подсъдимият не се трогнал и не се поколебал да извърши насилствен полов акт със С.Б., който бил първи за нея.
След бруталното изнасилване той я накарал да забърше следите от кръв и да изпере изцапаните си дрехи. Трифонов заплашил момичето да не казва на родителите си, тъй като щял да се саморазправи с тях и да се отнесе по същия начин и с по-малката й сестра. Започнал да лъже и манипулира девойчето, че никой няма да й повярва, щял да заяви, че сексуалният контакт бил доброволен и всички щели да изкарат нея виновна за случилото се.
Малолетното момиче преживяло много болезнено случилото се. Под страх от заплахите и изнудвания на изнасилвача тя прикрила следите от гаврата и не посмяла да сподели на родителите си за нея.
След първото изнасилване последвали упорити заплахи, насилникът извадил нож срещу детето, а после й наложил психически атаки в социалната мрежа „Фейсбук“ и изнудвания с внушения за нов сексуален акт с него. Изплашена, объркана и притеснена, вследствие на лъжите и манипулациите на подсъдимия, С.Б. склонила да изпълнява сексуалните му желания. На няколко пъти, в периода 2013 – 2015 г., момичето приемало да извършва полови актове с Трифонов, който я водил на различни места. Мъжът я манипулирал чрез внушаване на вина, страх от стореното и неговите последици, заплахи от компрометиране, както и чрез психологически натиск. Тези похвати дали резултат, тъй като били извършени спрямо емоционално лабилно и незряло малолетно момиче.
В началото на септември 2015 г. подсъдимият отново извел С. Б. с автомобила си. Предложил й алкохол и цигара марихуана. Момичето отказало наркотика, но под влияние на изпития алкохол станало податливо и лесно приемало исканията на Трифонов. Той заснел с мобилния си телефон сцените с разсъблечено непълнолетно девойче, изпълняващо нарежданията му, което било съпътствано от разговори между двамата.
По случайност видеоклипът попаднал в ръцете на съпругата на подсъдимия, която е първа братовчедка на пострадалата. Жената тежко преживяла тези разкрития, дори правила опит да посегне на живота си, като приела медикаменти.
Така случаят се разчул и за него узнали родителите на С.Б. Пред тях и в близък родствен кръг момичето направило признания и разказало за сполетелите го злочестия. Когато родителите на девойката се нахвърлили върху насилника за обяснения, същият не отрекъл, само мълчал засрамено и гузно.
Срещу Трифонов била внесена тъжба в прокуратурата и полицията. Предусещайки развитието на ситуацията, той заминал за Германия, в опит да избегне и осуети наказателното преследване срещу него за извършените престъпни деяния.
Заключението от съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, направена в хода на досъдебното производство, установява налична промяна в поведението, характерна за преживяно насилие, включително и сексуално, от типа на посттравматично стресово разстройство след преживени събития, като е имало и продължителен период със суициден риск, както и данни за „Стокхолмски синдром“.
Въпреки тези доказателства, Борислав е бил осъден само за това, че е правил секс с девойката, преди тя да е навършила 14 години. Обвиненията за съвкупление с лице, лишено от възможност за самоотбрана, и то без негово съгласие, принудено със сила или заплашване, отпаднали в съда. Така насилникът получил наказание 3 години условно. Окръжната прокуратура в Монтана подаде протест срещу постановената от съда присъда спрямо Борислав Трифонов в оправдателната й част, а в осъдителната – по отношение на размера на наложеното наказание с искане за ефективното му изтърпяване.

558

Коментари

коментари

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.